У понедељак 26.јуна у оквиру акције „Хумани понедељак“ на капијама Штранда биће прикупљана помоћ за лечење 32-годишњег Драгана Радића из Новог Сада који је пре четири године тешко повређен управо на градској плажи. Приликом скока у воду, а при ниском водостају реке какав је тренутно, Драган је доживео прелом петог вратног пршљена и остао потпуно парализован. Уз мукотрпан рад, вољу за излечењем и захваљујући адекватној терапији и стручности домаћих лекара, он у овом тренутку може да покреће руке, а оно што највише охрабрује, сада осећа и цело тело (највише промене топло-хладно). После прегледа на клиници „Неуровита“ у Москви, руски лекари су дали наду да би Драган Радић после терапије која би била  спроведена у тој болници, могао после четири године поново да прохода.

У нади да ће до тога убрзо доћи, одлучили смо да помогнемо Драгану и посветимо му „Хумани понедељак“ 26. јуна, а грађане позивамо да у што већем броју тог дана посете Штранд, донирају новац и на тај начин допринесу потпуном излечењу нашег суграђанина.

Истовремено, користимо прилику да упутимо молбу свим купачима да се стриктно придржавају савета спасилаца, посебно у периоду ниског водостаја реке, када је Дунав само наизглед безбедан, док се највећи број повреда дешава баш тада. Само један погрешан корак може да промени ваш и живот ваше породице.