Ива Миленковски је четворогодишња девојчица из Новог Сада оболела од церебралне парализе. Превремено је рођена са 1700 грама. Од самог рођења суочена је са великим здравственим проблемима. Није дисала самостално, претрпела је асфикцију, менингитис, сепсу, тровање јетре, примала трансфузију крви. Већину проблема је храбро пребродила, али је церебрална парализа остала као трајна последица.

            Ива свакодневно вежба, али моторички далеко заостаје за вршњацима. Да би побољшали или бар одржали њено здравствено стање, родитељи, уз сагласност лекара комбинују различите врсте терапија, од којих су неке веома скупе. Месечно је за додатне терапије потребно издвојити око 40.000 динара, што породица није у потпуности у могућности.

            Због тога смо одлучили да „Хуманитарни понедељак“ 26.августа посветимо нашој малој суграђанки Иви Миленковски, уз жељу да комбиноване  терапије дају очекиване резултате.

            Људима добре воље, посетиоцима Штранда, захваљујемо се на учешћу у нашој хуманитарној акцији и подсећамо их да је за Јелену Радовић, такође оболелу од церебралне парализе, прошлог понедељка сакупљено 120.720 динара. Велико хвала и свим медијима који подржавају ову акцију.