rasadnik (42)Пројектовање и извођење


Традиција улепшавања окућница и узгајања разних декоративних биљних врста је дуга и богата. Људи су одувек уживали у лепоти зеленила и трудили се да у свом животном амбијенту створе „природу у малом“. Ипак, овај наизглед  једноставан хоби има своју тежину и захтева стручност, ако желимо заиста леп врт.

Природа има своје законитости које се морају поштовати. Потребно је познавати биологију и услове успевања биљних врста, технику садње и размножавања, мере неге и одржавања, затим технику планирања и пројектовања простора и коначно, поседовати смисао за уметност.

ЈКП „Градско зеленило“ у својој широкој палети делатности хортикултурно уређује и вртове породичних поседа. Том приликом, инжењер-пројектант упознаје Ваше жеље, навике, стил живљења… Осмишљавају се најбоља решења и одлучује се о стилу врта (романтични, класични, природни или модерни стил). Све то је битно како би се у новопројектованом врту осећали пријатно и опуштено.

Поред услуга пројектовања и подизања зеленила, пружамо услуге и перманентног одржавања. Зеленило у градским условима није у стању да се „само о себи брине“, као што је то у природи. Због тога je неговање биљака и њихово одржавање у добром здравственом и декоративном стању од изузетног значаја.

„Слика говори хиљаду речи“, па тако и атрактивно пројектовано и уређено зеленило око пословних зграда говори о пословној култури компанија и људи који у њима раде. Зеленило у пословном амбијенту је јединствен украс, али и племенита подршка расположењу и здрављу свих који ту бораве.

Наши сарадници у пројектном одељењу у сваком тренутку могу да понуде идеје у складу са актуелним светским трендовима. За хортикултурно уређење пословних зграда најчешће пројектујемо тзв. партерно зеленило које треба да истакне изглед пословне зграде и привуче погледе потенцијалних пословних партнера. Користимо најдекоративније биљне врсте које пружају разноврсност у бојама и облицима, а посебну лепоту пружају топијари и луксузни травњаци.

Улепшавање пословног амбијента подразумева и хортикултурно уређење ентеријера саксијским биљем и цветним аранжманима. Сем  јединственог доживљаја, простори уређени зеленилом имају доказано благотворно дејство на здравље и расположење људи који ту бораве. Приликом пројектовања водимо рачуна о условима који владају у конкретном затвореној просторији (светлост, температура, влажност ваздуха…) и о стилу намештаја, како бисмо изабрали адекватне биљке и створили хармонију живих и неживих делова.
Оплемењен зеленилом и цветним аранжманима, пословни амбијент постаје подршка у раду запослених и незаборавна успомена пословних партнера.