Припреме за традиционални првомајски уранак у Каменичком парку већ су увелико у току. Ради се на прегледу стабала и грана, пре свега због олујног ветра који је пре неколико дана дувао у Новом Саду и створио велике проблеме. Све гране које могу да угрозе безбедност посетилаца парка биће уклоњене. Прскање против крпеља после кошења траве такође ће бити спроведено. Ложење ватре током 1. и 2. маја биће дозвољено само на ложиштима која ће поставити редарска служба „Градског зеленила“, а наплата по дану биће 400 динара. Паркирање ће бити дозвољено до раме, која се налази на уласку у Каменички парк. Оно ће се 1. и 2. маја наплаћивати 200 динара по дану. Цене нису мењане у односу на прошлу годину.–+

 

Првомајски празници са собом носе слободно време, уживање у природи, храни и добром друштву, али и не баш лепу слику која остаје на зеленим површинама након роштиљања због отпада.

 

Како бисмо сумирали само позитивне утиске након празничног уранка побринуће се компанија Дијамант, која ће се у сарадњи са ЈКП Градско зеленило из Новог Сада потрудити да смеће „1. маја оде у легенду“.

 

На најпосећенијој локацији за време првомајског празника, Каменичком парку, имаћете прилику да се придружите акцији, тако што ће свако ко сакупи и преда промотерима „Дијаманта“ отпад са уранка , заузврат на поклон добити Дијамант легендарне производе – мајонез и преливе.

Придружите се и ви Дијамант акцији и нека смеће 1. маја оде у легенду.

 

 

Што се тиче првомајског уранка у Лиманском парку, и ове године га организује предузеће „Аудио конструктор“, а подржава Градска управа за културу. На „Новосадском уранку“ од 11 до 15 часова наступиће седам неафирмисаних бендова , као и састав „5 минута славе“ који ће затворити менифестацију. Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ припрема и овај парк за пријатан боравак свих оних који одлуче да 1.мај проведу у њему. Трава је већ покошена, гране које су поломљене током олује су покупљене, а свако стабло ће бити прегледано због безбедности грађана.

Првог маја почиње и 108. купалишна сезона на Штранду, а наплата карата 15. маја. Цена улазница ни ове године неће се мењати. Дневне карте стајаће 50 динара, деца до 7 година неће плаћати улаз, док сезонске улазнице без попуста стају 1345 динара, а са попустом за ђаке, студенте и пензионере оне коштају 850 динара. Подсећамо да закупци малих кабина имају право на две, а великих на четири сезонске улазанице. Они плаћају само цену израде од 300 динара.