У циљу заштите зеленила на разделној траци на Булевару ослобођења, ноћас су радници „Градског зеленила поставили  заштитну ограду на делу ове површине. Од угла са улицом Максима Горког до Футошке постављена је заштитна ограда дужине 25 метара, која је украшена жардињерама са сезонским цвећем. На потезу од раскрснице Булевара ослобођења и Футошке до улице Павла Папа постављена је ограда дужине 25 метара са жардињерама које имају дупло дно, тј. резервоар за воду који ће се по потреби допуњавати сваких 10-15 дана. Постављањем ове врсте жардињера (укупно 60 комада) постићи ће се знатне уштеде у трошковима заливања и одржавања цвећа. Поред жардињера, разделну траку на Булевару ослобођења, наспрам зграде „Дневника“, од данас красе  и две прелепе цветне купе.

„Градско зеленило“ у наредном периоду планира и улепшавање Трга слободе, где ћемо на 15 канделабара поставити жардињере са дуплим дном и сезонским цвећем.

Као и неколико пута у последњих годину дана, радови нашег предузећа изведени су у ноћним сатима, како би се избегло загушење саобраћаја на најпрометнијем булевару у граду. Радовима су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић.