На предлог новинарке Радија 021 Гордане Ћосић, акција „Хумани понедељак“ „Градског зеленила“ 10. августа на Штранду биће посвећена прикупљању средстава за одлазак на операцију једанаестогодишње Новосађанке Николине Ристић у Штутгарту. Николини је пре три године дијагностификован тумор вилице и од тада траје њена борба за живот. После неколико операција и хемиотерапије, тумор јој се повлачи. Међутим, јануара 2014. године подмукла болест поново се враћа и тада почиње нова борба за живот.

За операцију у Немачкој, којој би јој био оперисан оболели део вилице, потребно је сакупити 67.300 евра.

Радио 021 и „Градско зеленило“ заједнички позивају све људе добре воље да у понедељак 10. августа посете градску плажу и донацијом учествују у лечењу наше мале суграђанке.

Сви они који не буду били у могућности да прекосутра посете Штранд, помоћ могу да уплате на динарски рачун који је отворен у Ерсте банци: За НИКОЛИНУ РИСТИЋ у хуманитарне сврхе, бр. 908-34001-19 модел 97, а позив на број 178704478260.

Помоћ Николини је хитна, јер она у Немачкој мора да буде за највише две до три недеље.

Запослени на Радију 021 и у „Градском зеленилу“ уверени су да ће и овог пута Новосађани показати велику солидарност и хуманост и помоћи у спасавању једног младог живота. Због тога им унапред шаљемо једно велико ХВАЛА!