Акција „Хумани понедељак“ коју организује „Градско зеленило“ биће настављена 22. јуна на Штранду прикупљањем новчане помоћи за лечење Матеја Симичића из Сремских Карловаца. Матеј има перварзивни поремећај личности који спада у тешке облике успореног психомоторног развоја и захтева континуирано лечење. Дечак не говори, не иде у школу и има успорен развој. Тренутно се лечи у Терапијском центру за развојне поремећаје, а цена једномесечне терапије износи 69.000 динара. Родитељи у циљу побољшања здравственог стања детета  користе и алтернативну медицину, а терапија овим начином стаје око 300 евра месечно. Матејева мајка је у поодмаклој трудноћи,  порођај је око 20-ог маја, па се пружа прилика да буду искоришћене матичне ћелије из пупчане врпце новорођене бебе које би биле дате на чување, јер могу значајно да помогну у лечењу.

Акцији „Хумани понедељак“ 22.јуна велику подршку пружила је Коноба „Оркус“ која има закупљен локал на Штранду уз терене за мини голф, као и велики број тамбурашких оркестара који ће се у понедељак смењивати на бини на шпицу од 18 часова до касно у ноћ. У питању су најквалитетнији тамбурашки оркестри из Новог Сада, Сремских Карловаца и других градова Војводине: Зоруле, Ла банда, Бећароша, Да зна зора, Новосадска банда, Ноћ без сна, Златни фијакер, Још ову ноћ, Свирци моји, Фантаст  и многи други. Коноба „Оркус“ тренутно има чак 17 пријављених оркестара, а до понедељка ће тај број сигурно још бити увећан.

Позивамо све људе добре воље да 22. јуна доласком на Штранд и прилагањем хуманитарне помоћи помогну лечење Матеја Симичића, а истовремену уживају у правом тамбурашком маратону који ће бити одржан од 18 часова на бини на шпицу. Као и сваког понедељка улазнице за Штранд неће се наплаћивати.