На иницијативу Месне заједнице Сремска Каменица, у понедељак, 1. августа, у оквиру акције „Хумани понедељак“ на Штранду ће бити прикупљана помоћ за лечење трогодишње Срне Седмак, јединог детета у Србији рођеног без једњака. Већи део живота Срна је провела у болници, а од рођења је преживела чак 35 захвата. Најбоље резултате дало је лечење у немачком Манхајму, где јој је у тамошњој Универзитетској клиници компликованом хируршком интервенцијом, која је стајала 150.000 евра, уграђен средњи део једњака.

За даље лечење мале Срне, које подразумева уклањање металног стента и још неколико хируршких захвата, потребно је обезбедити додатних 30.000 евра.

Због тога „Градско зеленило“ и овог пута апелује на све људе добре воље да у понедељак 1. августа у што већем броју посете Штранд и у кутије које ће бити постављене уз све улазе донирају новац за Срнино лечење. Као и сваког понедељка, улаз на плажу неће се наплаћивати. Оне који буду спречени да дођу подсећамо да је у функцији број 6133 за помоћ путем СМС порука, у оквиру које је довољно написати било који знак. Донације могу да се уплате и путем жиро рачуна број 170-10253952000-06.