Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ данас је започело акцију сузбијања амброзије која ће трајати до почетка октобра. Уговором је предвиђено да буде обухваћена површина од око 9,5 милиона квадратних метара. Од тога кошењем ће бити пређено 8.842.000 м2 , а хемијским средствима 658.000 м2. Као и сваке године, за мониторинг приградских насеља задужен је Пољопривредни факултет у Новом Саду, а за подручје града Природно математички – Департман за биологију. Надзор је поверен Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције. Већ првог дана издати су налози за сузбијање амброзије на 368.200 м2. Највеће површине обухваћене њима налазе се око канала Дунав-Тиса-Дунав, Тржног центра „БИГ“, на јужном Телепу, Булевару Патријарха Павла, око Сомборске рампе и на Булевару Јована Дучића на Новом насељу и неколико површина на Адицама, међу којима се издваја она у Шумској улици.

Власнике приватних парцела и грађевинске предузимаче и ове године подсећамо на то да су у обавези да сами уклоне амброзију са својих поседа.

Захваљујући набавци нове механизације средствима из Градских капиталних субвенција, „Градско зеленило“ је у потпуности спремно да у што краћем року одговори на обавезе у оквиру ове обимне акције, а да истовремено на време и квалитетно брине о зеленим површинама које се налазе у Програму редовног одржавања.