Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оформио је „Анти-графити“ јединицу која ће имати задатак да са свих фасада у граду уклони графите који руже Нови Сад. Приоритет ће бити уклањање графита који носе поруке мржње.

-Реч је о увођењу системске борбе против нетолеранције и дискриминације, и нарушавања изгледа града. Нећемо дозволити неколицини анонимних вандала, који самостално, или за нечији рачун, под окриљем ноћи исписују графите мржње, да победе Нови Сад и Новосађане. „Анти – графити“ јединици дајем рок од шест месеци да с лица нашег Новог Сада уклони све поруке нетолеранције које кваре његов имиџ отвореног града великог срца – рекао је градоначелник Вучевић.

Јединица је формирана у оквиру ЈКП „Градско зеленило“ и на тај начин је упослен део вишка радника. Јединица са радом почиње одмах, а први задатак јој је да формира мапу графита по квартовима, ради прављења плана ефикасног и економичног уклањања.

Да би борба против графита била успешна отворена је и специјална линија преко које ће грађани моћи да пријављују уочене графите, а „Анти – графити“ јединица имаће задатак да графит уклони у року од 48 сати.

Дежурна служба ЈКП „Градско зеленило“ примаће позиве сваког радног дана од 7 – 15 часова путем телефона на број 021/ 210-0272.