Процедура за избор понуђача за набавку реплика диносауруса и подизање „Дино парка“ у Новом Саду данас је завршена. Трочлана комисија „Градског зеленила“ једногласно је констатовала да тендерска документација коју је у предвиђеном року доставила фирма „Лагрота интернационал Д.О.О.“ из Београда у потпуности задовољава услове прописане тендером. Поменута фирма једина је конкурисала на поменутом тендеру. Мишљење комисије током данашњег дана размотриће и Надзорни одбор „Градског зеленила“. Уколико се са извештајем комисије сложе чланови надзорног одбора, петогодишњи Уговор између ЈКП „Градско зеленило“, као носиоца посла и фирме „Лагрота интернационал Д.О.О.“ из Београда, биће потписан у року од 7 дана од пријема обавештења о резултатима тендера.

Уговорне обавезе које се тичу самог постављања парка обе стране морају да испуне у року од 45 дана. Очекујемо да „Дино парк“ буде отворен уочи почетка нове школске године, дакле, до 1. септембра

Подсећамо да је локација која је изабрана парк код Железничке станице на којем се постојеће зеленило не би уклањало. Парк диносауруса заузео би 2/3 постојећег парка и био би ограђен. Обавеза „Градског зеленила“ је да постави тоалет прилагођен малишанима, као и особама са посебним потребама, партерно уреди шетне стазе и напајање водом и струјом. Обавеза понуђача била би и да се стара о репликама диносауруса (најмање 15 покретних и 5 статичних), одржавању тоалета, ноћном обезбеђењу парка итд.

Предлог цена улазница Надзорни одбор „Градског зеленила“ упутиће у најскорије време Градском већу на усвајање, а наш предлог ће бити да оне стају 200 динара.

Постављањем Дино парка, туристичка понуда Новог Сада ће бити знатно обогаћена, посебно када су у питању деца и организовање ђачких екскурзија из целог региона.. „Градско зеленило“ ће, дакле,  ускоро испунити још једно обећање дато Новосађанима, а проблеми у парку код Железничке станице, који су трајали деценијама уназад, на овај начин биће решени.

Покушај дискредитације руководства „Градског зеленила“ причама о „намештеном тендеру“ неким странкама нису успеле и поред великог броја неистина које су последњих дана пласирале у медијима, тако да ће малишана из Новог Сада и целог региона ускоро моћи да уживају у „Дино парку“, а истовремено ће се у буџет  Града сливати и новац од ове инвестиције.