Радови на реконструкцији Каменичког парка, највећег и најстаријег споменика природе у Новом Саду, ових дана су настављени. У овој фази предвиђено је постављање трим стазе и расвете која ће пратити цео ток стазе, теретане на отвореном, а биће реконструисана и три постојећа тоалета. Тренутно се ради на припреми за постављање подлоге за трим стазу која ће бити од малча (иситњена кора дрвета). Препреке дуж стазе такође ће бити од природног материјала. И ову фазу радова заједнички финансирају Покрајина и Град са по 35 милиона динара.

Подсећамо да су током прве фазе реконструкције уређене три пешачке стазе које воде до јединог преосталог језера у парку, које се налази недалеко од Моста слободе. Оно је у потпуности очишћено, а урађено је и хортикултурно уређење простора око самог језера. Постављен је нов парковски мобилијар (клупе, столови, корпе за смеће), а дуж пешачких стаза сада постоји и расвета на соларну енергију. У централном делу парка сада се налази игралиште за децу. На неколико места постављене су кућице за слепе мишеве који су проглашени за заштићену животињску врсту у овом споменику природе.

Жеља Покрајине и Града као иницијатора и финансијера реконструкције и „Градског зеленила“, предузећа које се стара о Каменичком парку, је да се грађанима понуде нови садржаји, уз обнову постојећих, који ће привући посетиоце током целе године.