Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је на Штранду уручио чек Наташи Илић девојчици која од рођења пати од тзв. „Лептирове болести“, а којој је био посвећен трећи „Хумани понедељак“ на том новосадском купалишту.

Током трећег „Хуманог понедељка“ – хуманитарне акције „Градског зеленила“ за тринаестогодишњу Наташу Илић из Петроварадина сакупљено је 304.255 динара. Део трошкова Наташиног лечења и неге покрива држава, а за потребе лекова, специјалних завоја и посебне исхране породици Илић потребно је још око 30 000 динара месечно. Додатни проблем у овом случају представља чињеница да су Наташини родитељи незапослени.

-Желео бих да се од срца захвалим свим Новосађанима који учествују у овој и другим акцијама помоћи болесној деци и њиховим породицама. Веома ми је драго што је руководство предузећа „Градско зеленило“ покренуло ову акцију и тиме дало нови смисао боравку на најпознатијој плажи на Дунаву, где сада поред опуштања и забаве можемо да покажемо и друштвену одговорност. Такође, желим да се захвалим и представницима медија који су подржали акцију и да их замолим да наставе да је прате. Надам се да ће се и друга јавна предузећа прикључити овој акцији, јер ми морамо да будемо упорни и солидарни – изјавио је градоначелник Вучевић и позвао Новосађане да се у што већем броју одазову овој акцији и покажу болесној деци и њиховим породицама да имају подршку заједнице.

Градоначелник Милош Вучевић уплатио је донацију за Наташино лечење и том приликом најавио да ће Новосађани наредног понедељка, 18. августа на Штранду, прикупљати новчану помоћ за оболелог Стефана Опачића.

Сања Илић, мајка девојчице Наташе, захвалила се „Градском зеленилу“ које је организовало хуманитарну акцију помоћи тешко болесној деци и деци са ретким обољењима, новинарки која је покренула иницијативу да се помоћ прикупља за Наташу, градоначелнику који је дао свој допринос и наравно свим Новосађанима.

Подсећамо да је „Хумани понедељак“ замишљен тако да се тог дана не наплаћује улаз на плажу, а на све три капије постављене су кутије за прикупљање новчане помоћи. Посетиоци Штранда могу да помогну ову акцију у складу са својим могућностима јер није одређен ни минимални ни максимални износ новчаних прилога.