09 Јул 2019
ПЕТ ИНТЕРВЕНТНИХ ЕКИПА ОТКЛАЊА ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА

Због невремена које је током јучерашњег поподнева захватило Нови Сад, пет интервентих екипа „Градског зеленила“ налазило се на терену током целе ноћи и откањало последице олујног ветра. Велики број стабала и грана је оборен под налетима олујног ветра.    Веће интервенције имали смо у близини „Ловотурса“, на прилазу Петроварадинској тврђави, где је стабло пало на возило Жандармерије. На самом простору Тврђаве ветар је оборио два стабла. Највише посла има на Футошком путу, где су стабла пала на углу са улицом Николе Тесле и у близини „Универекспорта“. У улици Стевана Момчиловића дрво је пало на возило, а због пада стабла на далековод један део Футога неколико сати био је без струје. Оборених стабала има и на Лиману 4 – на Булевару Деспота Стефана (код ОШ „Жарко Зрењанин“), у Индустријској улици, као и на Телепу – на углу Шарпланинске и Станоја Главаша и у Хероја Пинкија 92.

Највише оштећених возила има на Рибарском острву, где се огромно стабло срушило на њих. И ту смо притекли у помоћ, без обзира на то што Рибарац није у редовном одржавању. Наша је обавеза да свима помогнемо.

Наредних дана очекује нас велики посао уклањања оборених стабала и поломљених грана, али и преглед стабала које се налазе у Програму редовног одржавања, јер после јучерашњег невремена сигурно има напуклих грана и оштећених стабала.