Караван “Моја Србија” долази у Нови Сад у суботу 27. јуна 2015. и одржаће се на централном платоу код главног улаза на купалиште „Штранд“ у периоду од 14 до 21 час. У том периоду ће се поред 10 тезги на којима ће бити представљене понуде десет туристичких организација градова који учествују у промотивној кампањи „Моја Србија“, Туристичка организација Града Новог Сада организује и представљање туристичке понуде Новог Сада и околине.

Тим поводом Туристичка организација Града Новог Сада је обезбедила излагачки простор у сарадњи са ЈКП „Градско зеленило“ те ће на Градском купалишту „Штранд“ бити представљена туристичка понуда града и околине, што ће бити употпуњено богатим музичким програмом на бини у оквиру којег ће се представити Новосадски камерни хор, АКУД „Соња Маринковић“ и Велики народни оркестар.

Свечано отварње ће бити у 15 часова, када ће се присутнима обратити Градоначелник Града Новог Сада, г-дин Милош Вучевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада, г-дин Бранислав Кнежевић, представници Туристичке организација Србије и в.д. директора ЈКП „Градско зеленило“, Александар Богдановић.

На штандовима ће током целог дана бити представљене туристичка и гастрономска понуда, како Новог Сада и околине, тако и целе Србије, а представиће се и манифестације које се одржавају у Новом Сад, као и две значајне кандидатуре Новог Сада –за Европску престоницу културе  – 2021. и Европску престоницу младих -2018.

          Иначе,  Туристичка организација Србије организује промотивни караван ,,Моја Србија“, својеврсну промоцију туризма наше земље, која се одржава на трговима у 10 највећих градова у Србији: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Суботица, Краљево, Чачак, Ужице, Лесковац, Нови Пазар.

Распоред каравана:

  1. Ужице, Нови Пазар 12-13.06.2015.
  2. Ниш, Лесковац 19-20.06.2015.
  3. Суботица, Нови Сад 26-27.06.2015.
  4. Чачак, Краљево 3-4.07.2015.
  5. Крагујевац, Београд 10-11.07.2015.

 

У сарадњи са локалним туристичким организацијама градова у којима се организује сама промоција на централним трговима, удружењима ,,Србија за младе“, Удружењем бањских и климатских места Србије, ЈП Скијалишта Србије, ХОРЕС-ом и YUTA-ом, ТОС ће промовисати туристичку понуду Србије.

 

Медијска промоција вршиће се путем локалних, регионалних и националних медија), локалних представништава РТС-а, ТВ емисије “Жикина Шареница”, ТВ емисије“Србија коју волим” и ТВ емисија “Атлас Србије”.