Акција „Хумани понедељак“ започела је 28. јула прошле године и током два месеца  прикупљено је 825.000 динара за лечење петоро деце оболеле од ретких и тешких болести. Током божићних и новогодишњих празника ту децу „Градско зеленило“ је обрадовало поклонима и позоришном представом, као и дружењем са децом запослених радника у нашем предузећу.

Ове године „Хумани понедељак“ стартује 25. маја и први дан биће посвећен Тамари Банић из Ковиља, рођеној 1999. године, оболелој од церебралне парализе. Тамару и њену породицу представићемо следеће недеље на конференцији за новинаре.

Међу децом чије смо лечење прошле године помогли налази се и шестогодишњи Константин Јанковић, који пати од церебралне парализе и заостатка у психофизичком развоју. На иницијативу Ученичког парламента Средње електротехничке школе „Михајло Пупин“ из Новог Сада сутра од 19 часова на централном платоу Штранда биће одржан хуманитарни концерт неколико младих новосадских бендова: Увертира, FYN, Against The Odds,Борбена организација, Limited Edition и Небо над Берлином. Ми смо, као друштвено одговорно предузеће, прихватили њихову иницијативу и прикључили се акцији. Наш допринос биће и у томе што у петак, 15. маја нећемо наплаћивати улаз на плажу, већ ће на капијама бити постављене кутије у које ће грађани моћи да убацују новац за помоћ малом Константину у складу са својим финансијским могућностима.

Овом приликом захваљујемо се и свим медијима који подржавају нашу акцију и позивамо их да нам, као и прошле године, и они сугеришу коме је неопходна помоћ. Прошлог лета управо на њихову иницијативу организовали смо два хуманитарна понедељка.