У среду, 17. маја почиње наплата дневних и продаја сезонских улазница за Штранд. До тада се улаз на плажу неће наплаћивати. Новина је да ће се наплата и контрола карата од ове сезоне обављати електронским путем. За сезонска карта више неће бити потребна фотографија, а улазнице ће бити израђене одмах, за разлику од ранијих година када се чекало до пет радних дана. Приликом уласка на плажу власници сезонских карата мораће да се чекирају на улазу, а на излазу рашчекирају, како би тог дана могли поново да уђу на плажу. Дневне улазнице важиће за један улазак, а приликом изласка са Штранда престаје њихово важење.

Увођењем електронске наплате „Градско зеленило“ смањиће се гужве на капијама, а постићи ће се и уштеда у броју радника, јер од сада више неће бити потребно ангажовање осам радника који контролишу улазнице на улазима.

Цене карата ни ове године се нису мењале. Дневне улазнице стају 50 динара, сезонске 1350, а са попустом за ђаке, студенте и пензионере 1150 динара. У цену су урачунати и трошкови израде. Деца до седам година не плаћају улаз.

Закупце великих кабина подсећамо да имају право на четири бесплатне сеонске улазнице, а малих две, с тим што се у оба случаја наплаћује смо цена израде од 300 динара. Закупци би приликом куповине сезонских карата требало да понесу један примерак уговора и личну карту.