Netačna je tvrdnja Gradskog odbora Demokratske stranke da je vozilo „Gradskog zelenila“ korišćeno u stranačkoj kampanji Srpske napredne stranke uoči lokalnih izbora u Odžacima.   Tačno je da je vozilo našeg preduzeća juče bilo u Odžacima nekoliko sati pre predizbornog skupa SNS, ali iz sasvim drugog razloga. Naime, naše preduzeće sarađuje sa STR „Neven“ iz Ratkova (opština Odžaci) od koje nabavljamo okvire za vence. Vozač „Gradskog zelenila“  juče je službenim kombijem išao u Ratkovo po robu. Na putu ka Ratkovu svratio je  Odžake da jede, što niko ne može, niti želi da mu zabrani. To što je juče u tom mestu bio održan predizborni skup SNS, sa aktivnostima „Gradskog zelenila“ nema nikakve veze. Mi robu za naše maloprodajne objekte moramo da nabavljamo, kako bismo nesmetano poslovali.

JKP „Gradsko zelenilo“ predstavnicima medija stoji na raspolaganju ukoliko žele da se uvere u istinitost informacija, tako da mogu u bilo kom terminu (radnim danima od 7 do 15 časova)  da posete Upravu našeg preduzeća na prvom spratu SPENS-a (ul. Sutjeska 2) , a mi ćemo im pružiti potrebnu dokumentaciju na uvid – putni nalog, otpremnice, fakture za robu itd.

Kada je u pitanju podatak o gubicima „Gradskog zelenila“ koje je izneo GO DS, podsećamo ih da je upravo tokom njihove vladavine naše preduzeće zapalo u tolike dugove da će trebati dugo vremena da se oporavi i postavi na zdrave noge. U svežem sećanju nam je i neslavan rekord, koji je napravljen pri kraju njihovog rukovođenja „Gradskim zelenilom“, kada je u jednom danu (01.09.2012.) zaposleno 130 novih radnika. O ostalim temama ovoga puta nećemo, jer se njima bave nadležni državni organi.