Данас се приводи крају 105. купалишна сезона на Штранду. Ипак, капије најлепше плаже на Дунаву остају отворене за посетиоце, само са нешто скраћеним радним временом. Главна капија биће отворена од 8 до 22 часа, а улаз испод Моста слободе од 8 до 19 сати. Локали који имају петогодишње уговоре наставиће са радом од 8 до 22 часа. Закупци кабина и даље ће моћи несметано да их користе током целе календарске године.

Ове сезоне продато је 340.000 дневних улазница. С обзиром на то да се током сезоне карте после 19 сати не наплаћују, да закупци кабина имају право на две, односно четири бесплатне улазнице, да деца до седам година не плаћају улаз и да је понедељком због хуманитарне акције „Хумани понедељак“ улаз на купалиште бесплатан, реалан број посетилаца је 2-3 пута већи.

 

И ове године трудили смо се да разноврсним програмима привучемо пажњу посетилаца свих генерација и образовних структура. Одржан је „Beer garden fest“, Међународни турнир у рукомету на песку, изузетно квалитетно такмичење у уличном баскету, део програма „Дана Бразила“, концерти класичне музике у оквиру програма „Дунавска соната“, државно првенство мажореткиња, 30. јубиларни турнир у тенису главом, фестивал музике и фолклора „Зов равнице“, Дечија олимпијада, обележен је Међународни дан младих.  И ове године „Егзитов“ кам био је смештен на шпицу плаже и све је протекло без иједног инцидента, тако да су гости нашег града отпутовали задовољни и пуни позитивних утисака.

Сви они који редовно долазе на Штранд знају да је сваког понедељка улаз на плажу бесплатан, а да новчани прилози које грађани убацују у кутије поред улаза на плажу иде у хуманитарне сврхе – за лечење особа, а највише деце оболелих од тешких и ретких болести. Током три сезоне колико траје ова акција помогли смо лечење 32 особе, од тога 28-оро деце са 5,3 милиона динара.

Спасилачка служба коју чине момци из Удружења спасилаца на води Војводине и ове сезоне веома професионално је одрадила свој посао, тако да већ 12 година узастопно није забележен ниједан случај дављења са смртним исходом на Штранду, а тај податак нам је и најважнији.