За једну ноћ радници ЈКП „Градско зеленило“ улепшали су цвећем Булевар ослобођења. Посађено је 1.300 комада украсног шибља, 1.000 виола, 1.300 цветова перена, 460 стабљика украсне траве и 40 стабала дрвећа.
Радови су изведени између 5. и 6. новембра, од 22 до 4 сата ујутру. Пошто се ради о најпрометнијој градској саобраћајници којом дневно прође више од 50.000 аутомобила, руководство предузећа одлучило је да више хиљада различитог цвећа посади у ноћним сатима како не би долазило до застоја у саобраћају.

– „Новосађани не смеју бити жртве јавних служби. Зато „Градско зеленило“ уводи нову праксу. Све радове које бисмо могли, обављаћемо ноћу да бисмо што мање ометали одвијање саобраћаја и живот у граду. Јавна предузећа свуда у свету постоје да би грађанима олакшала живот. Ноћном садњом цвећа „Градско зеленило“ је показало да се у Новом Саду и Србији могу применити западни стандарди. Јавне радове не треба обављати у шпицу радног дана, већ у време када се грађани одмарају“, рекао је приликом обиласка радова директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић.

Посао је обухватио потез од раскрснице са улицом Максима Горког до раскрснице са Булеваром Краља Петра.

– „Наши радници су се потрудили како би Булевар ослобођења, жила куцавица града, био леп и у јесењем периоду. На сличан начин улепшаћемо још неколико градских саобраћајница“, рекао је Богдановић.