Клизалиште на Штранду биће отворено за љубитеље зимских спортова од уторка, 22. децембра. Радно време је сваког дана од 10 до 19.30 часова, док ће петком и суботом посетиоцима бити на располагању и смена од 20 до 21.30 сати. Као и прошле зимске сезоне, улазнице се неће наплаћивати, већ само изнајмљивање клизаљки по симболичној цени од 100 динара по смени. На плажи ће током зиме радити и неколико локала, где ће посетиоци имати прилику да се окрепе.

„Градско зеленило“ ће и ове зиме, осму годину узастопно, организовати два хуманитарна маскенбала намењена малишанима из Сигурне дечије куће у Новом Саду. Први маскенбал заказан је за четвртак, 24. децембра од 17 часова, док ће други бити одржан првих дана 2016. године. Сви људи добре воље децу из Сигурне дечије куће за божићне и новогодишње празнике могу да обрадују слаткишима, играчкама и добро очуваном одећом и обућом.

И ове сезоне сви они који још нису открили чари клизања имаће прилику да прве кораке на леду направе на отвореном клизалишту на Штранду. О терминима и условима школе клизања Новосађани ће ускоро бити обавештени путем средстава јавног информисања, као и на благајни клизалишта.