Руководство „Градског зеленила“ донело је одлуку да изађе у сусрет бројним захтевима грађана и прве две недеље купалишне сезоне омогући бесплатан улаз на Штранд. Продаја дневних и сезонских улазница почеће 15. маја, а на свим капијама биће омогућена електронска наплата, којом ће се смањити гужве на улазима, али и постићи уштеда у броју радника.

Радно време плаже од 1. маја биће од 8 до 24 часа, а петком и суботом до 1 сат после поноћи. Цена улазница ни ове године није се мењала. Дневна карта стаје 50 динара, деца до узраста од 7 година не плаћају улаз, сезонске карте без попуста стају 1350 динара, а са попустом за ђаке, студенте и пензионере 1150. У цену сеноских улазница урачунати су и трошкови израде карата које су заштићене од фалсификовања. Закупце великих кабина подсећамо да имају право на четири бесплатне улазнице,  а закупце малих две, с тим што и једни и други плаћају само трошкове израде од 300 динара.

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ четврту годину заредом на Штранду ће организовати акцију прикупљања помоћи за децу оболелу од тешких и ретких болести – „Хумани понедељак“. Акција почиње у другој половини маја, а пријаве са лекарском документацијом могу већ сада да се шаљу мејлом на адресу marketing@zelenilo.com или да се лично предају у Дирекцији „Градског зеленила“ на првом спрату СПЕНС-а од 3. маја, сваког радног дана од 7 до 15 часова. Све детаљније информације могу се добити телефоном 021/21-00-272.

Подсећамо да су посетиоци Штранда у акцији коју спроводи „Градско зеленило“ до сада прикупили преко 5,5 милиона динара за лечење 31 детета током три сезоне на најлепшој плажи на Дунаву. За акцију коју је од самог почетка подржао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ добило је и велико признање – Октобарску награду Града Новог Сада.