Радници ЈКП „Градско зеленило“ посадили су 267 виола у цветном грбу Новог Сада на травњаку између зграде Покрајинске владе и Скупштине града, у улици Жарка Зрењанина.
Тих 267 цветова симболизују 267 година од када је Нови Сад 1748. постао слободан краљевски град.
Уређивањем грба града почела је и акција јесење садње цвећа.
– „Зеленило је кључ комуналног система Новог Сада. Изглед његових тргова, паркова и улица је прва и најважнија слика коју туристи понесу са собом. Такође, Новосађани заслужују да имају цветан и зелен град. Они плаћају порез да би град био уређен. Новосађани желе да уживају када изађу у шетњу, када иду на посао или се играју са децом и ми ћемо учинити све да им то омогућимо. Зато ћемо ове јесени засадити преко 120.000 цветова, а уједно ћемо подићи квалитет и обим кошења зелених површина. Оправдаћемо улогу која нам је додељена. Нови Сад ће поново бити најлепши град у Србији“ – рекао је директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић.

Томе у прилог иду и подаци да су радници ЈКП „Градско зеленило“ од 15. jуна до 15. oктобра покосили 21 милион квадратних метара травнатих површина у граду и приградским насељима. Сваки радник је у просеку покосио 388.888 квадрата, односно 38,8 хектара земљишта. За то време однето је 606.000 килограма грања, траве и лишћа или више од 11 тона по раднику.
Истовремено, на више од 800 локација у Новом Саду и приградским насељима сузбијана је амброзија на око 10,5 милиона квадрата. Покошено је преко 9,9 милиона квадрата, док је хемијским средствима уништено 658.000 квадратних метара корова.