Јуче је и званично завршена 107. купалишна сезона на Штранду. Протекла сезона може да се оцени као успешна, судећи, пре свега , по резултатима рада спасилачке службе и квалитету пружених услуга. Број притужби грађана ове године знатно је смањен, а то се највише односи на хигијену и проблем са буком. Догађаји који су обележили сезону која је за нама су „Штранд фест“ који је одржан испод Моста слободе, дневне журке за време Музичког фестивала „Егзит“, Меморијални турнир у тенису главом „Владимир Францишковић“ и неколико турнира у уличком баскету и одбојци на песку.

Од 8. маја, када је почела продаја улазница до краја сезоне, продата је 346.421 дневна карта и преко 5.000 сезонских. Највеће посете забележене су током августа, док је због великог кишовитог времена у јуну и јулу број гостију био мањи.

До почетка 108. купалишне сезоне која стартује 1. маја наредне године, капије најлепше плаже на Дунаву остаће отворене за посетиоце, улаз се неће наплаћивати, а радно време које је на снази од данас је од 8 до 20 часова. И у међусезони биће занимљивих догађаја на Штранду, а први у низу биће одржан  у среду 3.октобра од 9 до 12 часова. За тада је заказан крос малишана који похађају вртиће „Радосног детињства“.