Водећи рачуна о интересима Новосађана градоначелник Милош Вучевић донео је одлуку да се обустави наплата коришћења бициклане у склопу градске плаже „Штранд“. Вучевић је наложио ЈКП „Градско зеленило“ да у склопу улазнице за градску плажу

свим грађанима Новог Сада који на „Штранд“ долазе бициклом омогући њихово бесплатно паркирање и чување, Вучевић наглашава да јавни сектор мора радити у интересу грађана и пружити им најбољу могућу услугу.

– Политика Владе Србије, Александра Вучића и градске власти у Новом Саду јесте да се посао јавних служби организује тако да се не угрози његово функционисање, и да се, где је год то могуће обезбеде бенефити за грађане. ЈКП „Градско зеленило“ јесте један од стубова комуналног система у граду и одлука да обезбеђују паркиране бицикле говори о њиховој одговорности за безбедност и имовину Новосађана. Међутим, пошто би плаћање чувања бицикала представљао додатни трошак за новосадске породице, најсврсисходније је да се омогући њено бесплатно коришћење – наводи се у саопштењу.

Градоначелник Вучевић подсећа да је Град Нови Сад, обезбедио и бесплатне улазнице на Штранд за више категорија особа са инвалидитетом, као и појединим категоријама социјално угрожених грађана.

Вучевић још једном подсећа да Град Нови Сад брине о својим грађанима, истичући да су за многе категорије становништва обезбеђене бесплатне карте за јавни превоз, затим бенефициране цене за коришћење вртића и разне друге повластице.