04 Мар 2020
ЗЕЛЕНЕ НЕДЕЉЕ ЗА НАШУ ДЕЦУ

Велика акција „Засад за Нови Сад“, која је на иницијативу градоначелника Милоша Вучевића симболично кренула садњом у Лиманском парку 30. новембра 2019., а коју су подржале бројне друштвено одговорне компаније кроз донације садница, волонтери, јавне личности, настављена је и у 2020. години.  До сада је посађено преко 5000 комада стабала и преко 50000 комада другог растиња.

 
Током ове недеље у акцији „Зелене недеље за нашу децу“ која представља део велике акције „Засад за Нови Сад“ посадиће се око 200 комада стабала у 15 новосадских вртића (Златна рибица, Петар Пан, Чаробни брег, Колибри, Споменак, Рода, Невен, Бубамара, Цврчак и мрав, Радосница, Шврћа, Цврчак, Бајка, Весели возић и Различак). Оно што је важно истаћи јесте да ће најмлађи новосађани који похађају вртиће ПУ „Радосно детињство“ заједно са радницима ЈКП „Градско зеленило“ учествовати у садњи и на тај начин кроз игру учити колико је важно зеленило за живот људи, а што је најважније на који начин треба бринути и чувати зеленило од најранијег узраста. Ова акција ће се наставити и током идуће недеље озелењавањем нових 15 вртића.


Посебно радује чињеница да се током трајања акције јавља све већи број компанија-донатора које су препознале да је овај вид друштвене одговорности веома значајан и да на овакав начин улажу у квалитетнију и здравију будућност новосађана.