Након што је Нови Сад препознат као „city break“ дестинација, а лети као фестивалски град, престоница Војводине претендује да постане и центар породичног туризма. Томе је допринело отварање Дино парка Нови Сад, 21.априла. До данас, тај едукативно-забавни парк посетило је више од 45.000 туриста, због чега је постао изузетно значајан за развој туристичке понуде Новог Сада.

Породичне посете остварују се најчешће током викенда, када велики број породица из земље и региона долази у Нови Сад како би обишли ову, сада већ, незаобилазну туристичку атракцију.

Специфичност Дино парка је у самом концепту „модерног музеја,“ који подстиче посетиоце да на забаван и интерактиван начин, уче о свету диносауруса. У Дино парку налазе се 24 реплике диносауруса мулимедијалног типа, а то значи да се они покрећу и испуштају аутентичне звуке, па самим тим и парк из доба Мезозоика, поново живи. Сваки диносаурус има занимљиву причу, а најмлађим посетиоцима је посебно интересантно како су се хранили, изгледали у природној величини и напослетку нестали са планете. Све то, на занимљив и иновативан начин, посетиоци сазнају од Дино водича- студената Департмана за географију, туризам и хотелијерство, који су за овај вид анимације, прошли посебну обуку.

Поред тога Дино парк обилује пратећим културним садржајима. Од отварања парка до данас сваког викенда одржано је више од 150 позоришних представа, концерата и  креативних, спортских и музичких радионица у којима су уживали сви чланови породице.

Старијој деци и родитељима посебно је занимљив 12д  биоскоп, једини такав у Србији, а за најмлађе је на располагању Dino Dig Site, место у којем се деца играју археолога и ископавају фосиле диносауруса. Анкетирани родитељи који су већ посетили Дино парк посебно су задовољни постојањем Дино играонице на отвореном са трамболином и мини спортског центра у којима се деца забављају на свежем ваздуху, а који се не наплаћују додатно. На располагању је и Дино ресторан идеалан за породично дружење.

 

Незаобилазна чињеница, јесте да су Дино парк, препознали и у образовним установама као посебно занимљив за децу, те је у току маја и јуна, организовано више од 250 ђачких и предшколских екскурзија.

 

Визија Дино парка и „Градског зеленила, уз подршку Града Новог Сада, јесте да се Нови Сад позиционира на туристичкој мапи, као значајно седиште екскурзионог и породичног туризма, захваљујући новом туристичком производу.

 

Поред тога, број посетилаца Дино парку оживљава и Спортски и пословни центар Војводина, познатији као СПЕНС, у чијем комплеску се он налази, па је сасвим сигурно да ће  Дино парк у будућности све више утицати и на привредни развој града.

 

Целодневна улазница у Дино парк за децу кошта 200, а за одрасле 300 динара. Деца до 3 године не плаћају улаз, као ни деца са сметњама у развоју и инвалидитетом, у пратњи родитеља.

 

 

 

Важно је напоменути, да је Фондација Дино парк деци на дар иницирала низ хуманитарних активности, од којих је прва реализована у ШОСО „Милан Петровић.“ Циљ ове иницијативе јесте да се деци која нису у могућности да парк посете на матичној адреси, пренесе атмосфера Дино театра у њихове просторије, уз помоћ Дино креативног тима. Овом приликом, Фондација Дино парк деци на дар донирала је и чек у износу од 100.000,00 динара за потребе школе и деце.

 

Током јуна, Дино парк је постао и место за организовање популарних Теам building-a. Неколико компанија је провело незаборавно дружење са колегама у кругу својих породица, уз посебно осмишљене програме. У претходна два месеца у Дино парку је организовано и 70 рођенданских прослава, које се на радост деце, организују у сарадњи са Хаос аниматорима.

 

О садржајима и дешавањима, можете се информисати и путем сајта www.dinoparknovisad.com или телефона 069 621 044.