Први мини парк у акцији „Паркови уместо депонија“ никао је у Петроварадину, у улици Фрање Штефановића. Уместо дивље депоније која се налазила поред дечијег игралишта и заузимала више од 1000 квадратних метара, радници ЈКП „Градско зеленило“ посадили су седам јасенова, девет багремова, 27 стабала горског јавора и 84 тује. Постављено је и 30 квадрата тепих травњака.
Уз долму, код бивше фабрике „Победа“, биће посађено 90 стабала горског јавора и 15 платана због спречавања стварања новог сметлишта на том слободном простору.
Након тога, радници „Градског зеленила“ селе се на Лиман 4 где ће на углу Булевара Деспота Стефана и Балзакове улице подићи један леп џепни парк. Акција „Паркови уместо депонија“ покренута је на иницијативу градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића ради системског решавања проблема дивљих депонија које се годинама стварају у многим градским квартовима. Поред тога, ЈКП „Градско зеленило“ ће у парковске просторе претварати све јавне површине које за сада немају другу урбанистичку намену, како би се повећао број зелених површина у граду.
Акција обухвата цео град и сва приградска насеља.