Још 1979. године Светска туристичка организација данашњи датум установила је као светски дан туризма, тада би се требало осврнути на друштвене, културне, политичке и економске вредности туризма. Овај дан је одабран и као званичан завршетак туристичке сезоне на северној хемисфери и почетак туристичке сезоне на јужној Земљиној полулопти.

Летња туристичка сезона завршена је и у Војводини, Новом Саду. Њу је, поред познатих војвођанских манифестација, пораста броја туриста, обележило и отварање Дино парка Нови Сад.

Од маја 2016. до краја августа ове године, Дино парк Нови Сад посетило је више од 60 хиљада туриста. На тај начин парк је позициониран као нови туристички производ веома значајан за развој туризма града Новог Сада. Захваљујући Дино парку, Нови Сад је уцртан на мапи породичног и екскурзионог туризма.

У Туристичкој организацији Нови Сад кажу да у престоницу Војводине из године у годину долази све више туриста. Примера ради у првих шест месеци ове године боравило је укупно 78.747 туриста у Новом Саду што представља пораст у односу на исти период (јануар – јун) прошле године и то за 14,1%.

„Током 2016. године садржаји новосадске туристичке понуде обогаћени су интересантним, добро замишљеним и професионално изведеним пројектом ДИНО ПАРКА. Однос између едукативног, забавног, креативног и помало авантуристичког садржаја  постављен је тако да се увек може прилагодити времену, знатижељи па и расположењу посетилаца.“  наводе у Туристичкој организацији Новог Сада.

 

Протокол о сарадњи између Дино парка и Туристичке организације Новог Сада сведочи о озбиљном приступу међусобне промоције, како у Србији, тако и у земљама региона.

И у Туристичкој организацији Војводине слажу се са чињеницом да су узлазна путања којом се развија Дино парк и константан пораст броја посетилаца директно утицали на туристички промет у Војводини.

Незаобилазна чињеница, јесте та да су Дино парк, препознали и у образовним установама у Србији.

„Већ прве недеље отварања Дино парка, почеле да стижу екскурзије. Само у току маја и јуна месеца, организовано је више од 250 ђачких и предшколских екскурзија. У току је јесења сезону, чији почетак наговештава велики број школараца у Дино парку и наредних месеци”, каже Дејана Димитријевић, руководилац туристичког сектора Дино парка.

Велика вредност Дино парка јесте та да већину запослених чине студенти Природно-математичког факултета, Унивезитета у Новом Саду. Сарадња Фондације “ДИНО ПАРК деци на дар” и те високообразовне установе нуди вишеструку корист.

„Ова сарадња пружила је прилику студентима да усаврше своје знања и што је још важније, запосле се у струци, на позицијама које су одабрали“, истиче Доц.др Игор Стаменковић, са

Новосадски Дино парк се до сада представио се на свим туристичким сајмовима, културним манифестацијама, а такође је био учесник и иницијатор многих хуманитарних дешавања.

О програмима и дешавањима у Дино парку, можете се информисати и путем сајта www.dinoparknovisad.com или телефона +381 69 621 044.