Током припремних радова у кварту између Булевара ослобођења, Краља Петра Првог и улица Новосадског сајма и Бранимира Ћосића, орезано је 366 стабала, уклоњено 63, као и 312 квадратних метара прераслог шибља на равним површинама.

Радници „Градског зеленила“ у овом делу града посадили су 129 садница лишћара и четинара. Најзаступљенији су пирамидални граб, ликвидамбар, пирамидални јасен, липа и украсна трешња. Око свих засађених садница посут је малч од борове коре, како би се сачувала влажност земљишта и спречио раст корова. Жива ограда је обновљена у дужини од 9 метара, а посађена је и одређена количина украсног шибља. Приликом избора врста пројектанти су максимално водили рачуна о томе да оне буду отпорне на градске услове, као и да коренов систем стабала не оштети подземне инсталације.

Травњаци који су временом у знатној мери оштећени, реконструисани су на површини од око 850 квадратних метара. Како би се ново зеленило сачувало од несавесних возача, постављено је 95 металних стубића висине један метар.

И овај пројекат финансира Градска управа за заштиту животне средине, а до краја године „Градско зеленило“ завршиће радове на унапређењу зеленила на 26 локација у граду и приградским насељима. Сви пројекти озелењавања имају за циљ већу апсорпцију гасова, смањење буке, повећање влажности ваздуха и побољшање микроклиме у свим деловима Новог Сада.