Теодора Шкривањ је деветогодишња девојчица из Новог Сада која од треће године болује од веома ретке Батенове болести. Тренутно у Србији поред наше суграђанке постоји још само једно дете којем је дијагностификована ова болест. Теодора је била подвргнута третману матичним ћелијама у Кини који није дао очекиване резултате, а од прошле године је стопостотни инвалид – не може да хода, говори, нити да види. Оболели од Батенове болести живе у просеку од 8 до 12 година.

Оно што улива наду да ће Теодорина болест успети да се заустави је проналазак лека у Сједињеним Америчким Државама који је недавно одобрен за коришћење. У Европи је у току последња фаза процедуре његовог регистровања и одобравања.

Теодора би 12. јула требало да отпутује у Немачку на даље лечење и тамо да дочека скорашњи почетак примене тог лека који се кроз катетер убризгава директно у мозак.

Посетиоце Штранда позивамо да у понедељак 3.јула још једном покажу хуманост на делу и добровољним прилозима који замењују улазницу за плажу помогну покривање дела трошкова пута и боравка Теодоре и њене мајке у Немачкој.