У понедељак 17. јуна биће настављена акција „Хуманитарни понедељак“, а овог пута посетиоци Штранда имаће прилику да помогну у лечењу деветогодишње Наташе Сивчевић из Футога. Због последица превременог порођаја Наташа је имала крварење трећег степена у мозгу. Рођена је три месеца раније, а сада касни у психомоторном развоју и има велике проблеме са видом. Дијагностикована јој је церебрална парализа. Са Наташом се свакодневно ради, терапије јој пријају и евидентан је напредак у развоју. Упорношћу родитеља и лекара, редовним вежбама сада може самостално да седи и хода уз помагала или придржавање од стране друге особе.

Наташи следи оперативни захват у Русији чији је циљ продужење тетива, лакше усправљање и омогућавање ослонца на цело стопало. Такође је потребно урадити ласерско скидање диоптрије, која сада износи -24.

Прошлог понедељка хуманитарна акција „Градског зеленила“ наишла је на велики одзив Новосађана, тако да је за лечење Весне Паушић, оболеле од церебралне парализе, сакупљено 82000 динара.