У понедељак, 30.маја посетиоци Штранда биће у прилици да помогну лечење деветогодишње Дражене – Трифуне Дудуковић из Каћа, деветогодишње девојчице која има успорен психомоторни развој, као последицу недостатка кисеоника при рођењу. Дражена има минималну церебралну дисфункију, као и лакшу менталну ретардацију, а протодала је тек са 3,5 године. И даље има проблема са одржавањем равнотеже при кретању. Терапија коју су јој лекари преписали састоји се, између осталог, у примању кортексин инјекција које се набављају из Русије и стају 50 евра месечно. Додатни третмани коштају још 500 евра на месечном нивоу.

„Градско зеленило“ је 15. јуна прошле године организовало акцију за малу Дражену и том приликом је прикупљено преко 163.000 динара. Међутим, у међувремену је породицу Дудуковић задесила трагедија, јер је пре мање од два месеца, после дуге и тешке болести, преминула Драженина мајка Весна. Девојчицин отац је остао сам са дететом којем је неопходна стална терапија, а његова месечна примања тренутно износе око 18.000 динара. У питање нису дошле само Драженине терапије, већ сама егзистенција породице.

            Због тога најлепше молимо Новосађане да у понедељак 30. маја у што већем броју посете градску плажу и у кутије које ће бити постављене уз капије Штранда приложе помоћ и омогуће наставак терапија Дражене – Трифуне Дудуковић из Каћа.