Лимански парк добиће потпуно нов изглед. Радници „Градског зеленила“ почели су реконструкцију парка, током које ће бити засађенa 152 стабла копривића, храста, гинка билобе, јапанског багрема, платана, јавора и јасена, црног бора. Да би Лимански парк постао уређена зелена оаза, биће посађено 1.038 комада украсног шибља – форзиције, бербериса, хибискуса, јоргована, магнолија, златне кише, ватриног трна, земљаног кедра и других урасних жбунова.

– Реконструкција Лиманског парка ради се уз подршку градоначелника Милоша Вучевића, који озелењавање града и бригу о животној средини види као један од најважнијих задатака комуналног сектора. Последњи радови у овом парку изведени су пре осам година, и од тада ништа није рађено да парк постане заокружена урбана целина. Од овог лета, становници Лимана, али и осталих делова Новог Сада моћи ће да уживају у природном амбијенту, уређеном по узору на развијене градове Европске уније – каже Александар Богдановић, директор „Градског зеленила“.

Радови на реконструкцији парка обухватају поравнавање терена, одношење отпада, припрему земљишта и садњу дрвећа и украсног шибља.

Поред тога, биће повађени стари пањеви који руже травнати простор парка и отежавају његово одржавање.

Реконструкција Лиманског парка представља најобимнији пројекат „Градског зеленила“ у ширем центру града који финансира из буџетског фонда за заштиту животне средине.

У последњих 12 месеци по налогу градоначелника Милоша Вучевића „Градско зеленило“ реализује акцију претварањa дивљих депонија у мини паркове, као и озелењавање свих простора у граду који немају намену. Акција обухвата град и приградска насеља.