Око десет хиљада људи уживало је током „Уранак феста“ 30. априла и 1. маја у Каменичком парку, најпознатијем новосадском излетишту. Првог дана фестивала у централном делу програма наступиле су чувене „Дивље јагоде“, а веома посећен је био и наступ састава „Tundersteel“, „Crash 2“ и „Свети грал“. Другог дана „Уранак феста“ атмосферу су загрејали Шидски трубачи“ и групе „Апсолутно романтично“ и „Ex yu tribute band“.

Велику атракцију фестивала представљале су и Равничарске игре, на којима су учествовали посетиоци свих генерација и то у дисциплинама попут бацања старог бицикла у даљ, гађања чуњева, нођења пасуља, бацања акумулатора с рамена и надвлачења конопца.

Првомајски уранак у Каменичком парку употпунио је и фудбалски турнир малишана под слоганом „Играј фудбал, буди срећан“, у организацији школе фудбала „Петар Пуача“. Малим фудбалерима придружила су се и деца из Дечијег села.

Током дводневних дешавања био је постављен и Етно сокак, где су највише уживали љубитељи добре хране.

Манифестацију су заједнички организовали „Бин маркетинг“ и ЈКП „Градско зеленило“, уз подршку Градске управе за културу.

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ у чијој надлежности је и брига о највећем и најстаријем новосадском парку у нареном периоду учиниће све како би ово познато излетиште живело током свих 365 дана у години, а не само за време првомајских празника.

 

Желећи да пружи садржаје који ће задовољити укусе свих генерација и различитих музичких жанрова, „Градско зеленило“ је поводом првомајских празника и отварања 104. купалишне сезоне, 30. априла и 1. маја организовало богат програм и на новосадској градској плажи, под називом „Новосадски уранак“. Неколико хиљада посетилаца током дводневног програма уживало је у наступима Наташе Беквалац, DJ Дарка, „Шина“, „Old timers benda“, мале Ане Михаљевић и учесник такмичења „Пинкове звезде“ Душан Кострешевић“.

„Градско зеленило“ овом приликом жели да се захвали свим посетиоцима Каменичког парка и Штранда на великом одзиву, као и на поштовању свих апела које смо им упутили уочи догађаја.