Поновљена акција сакупљања средстава за додатне терапије седмогодишњег Алексе Микића из Новог Сада, у потпуности је успела. Током два „Хумана понедељка“ Новосађани су у кутије које су биле постављене на улазима Штранда приложили 325.700 динара, што ће овом малишану, чија се породица налази у веома тешкој материјалној ситуацији, обезбедити додатне терапије у трајању од неколико месеци. Као што смо раније најавили, помоћ Алекси Микићу уплатиће и компанија „Greentech“, која са „Градским зеленилом“ има потписан Уговор о прикупљању, разврставању, одношењу и откупу отпада са плаже намењеног рециклажи. Они ће издвојити 12.045 динара, а то је новац од  133 килограма лименки и 200 килограма ПЕТ амбалаже, сакупљених  у „Егзитовом“ кампу који је од 7. до 14. јула био постављен на Штранду.

Подсетимо да Алекса Микић болује од тежег облика аутизма, а од треће године са њим се вербална комуникација изузетно тешко остварује. Он тренутно похађа припремну предшколску групу деце са аутизмом ШОСО „Милан Петровић“.  Алексина мајка је самохрана, а породица чији је једини извор прихода бакина скромна пензија, живи у стану од 30 м2.

Симболичан чек Алексиној мајци Маји Микић биће уручен у недељу, 26. јула, у оквиру поподневног програма Радио телевизије Војводине – „На два мора“ које се овог лета емитује са две најлепше плаже на Јадрану и Дунаву –будванског Јаза и новосадског Штранда.