ЈКП „Градско зеленило“ реализује пројекат санације и унапређења дрвореда у Каменичком и Футошком парку и код Дома војске на кеју. Радници „Градског зеленила“ орезаће суве гране и оборити сасушена стабла, а потом ће засадити ново дрвеће како би град био зеленији и лепши.
Највећи захват биће изведен у улици Народног фронта, где ће бити оборено 45 стабала јавора у дрвореду засађеном 70-их година прошлог века. То је врста која је веома крта, а пошто су стабла за претходних 40 година више пута орезивана, дошло је време за њихову замену. Уместо њих, у постојећем дрвореду биће посађена стабла копривића. Поред тога, биће посађено 157 нових стабала копривића, како би се додатно озеленили паркинзи и зелене површине. У Футошком парку биће оборено око 40 сувих стабала леске, брезе и јавора, старих око 15 година. Уместо њих биће посађена нова стабла произведена у расаднику „Градског зеленила“.
На Булевару Јаше Томића, код вртића „Пчелица“, један стари јавор биће замењен новом садницом кестена, а у улицама Сељачких буна и Душана Даниловића радници „Градског зеленила“ орезаће суве гране на 56 крошњи сибирског бреста.