Ове године једна од највећих атракција и Exit и Sea Dance фестивала је – пешчана плажа! Све кампере Exit Авантуре обрадоваће овогодишња локација за Exit Village, односно најстарија, највећа и по многима најлепша пешчана плажа у Дунавском току, чувено купалиште Штранд! Убедљиво омиљена локација за кампере у историји Exit фестивала, због које су својевремено чак и Новосађани подизали своје шаторе, не би ли осетили делић јединственог Exit Village искуства, и ове године се враћа у пуном сјају. Колико су легендарне фестивалске ноћи на Штранду, говоре искуства на десетине хиљада младих људи из целог света и бројних светских медија, који су дуго након посете Новом Саду, сведочили о лепотама дунавске Копакабане. Ултимативна летња авантура наставиће се у Sea Dance кампу, смештеном на Јазу, чувеној јадранској плажи коју је  водећи светски туристички водич, Lonely Planet недавно ставио на прво место листе најбољих европских плажа! Sea Dance камп се налази на самој обали, свега 50м од мора, усред главних фестивалских збивања, по чему је вишеструко награђени фестивал на Јазу, јединствен у свету.

 

Боравак у камповима Exit Avanture за госте из целог света биће незаборавно искуство, које ће додатно пронети глас широм планете о лепотама Новог Сада и Будве, те њиховим плажама Штранд и Јаз. Дружење домаћина са људима из свих крајева света, спавање под ведрим небом и целодневно купање очекују посетиоце Exit i Sea Dance кампова, чиме концепт фестивалског летовања велике Exit Авантуре, постаје још примамљивији за туристе и медије из целог света! Штранд се показао као омиљена локација Новосађана за Еxит камп током претходних година, те као посебно примамљив за туристе и медије из целог света који и ове године долазе у великом броју.

 

“У циљу да посетиоцима из 60 различитих држава света што боље представимо  лепоте Новог Сада,  заједно са Градском управом, одлучено је да овогодишњи камп Exit фестивала буде на Штранду. Циљ је такође да имресионирамо бројне туристе како би се вратили у наш град и током године. Према прорачунима Booz Allen Hamilton (независне консултантске куће ангажоване од стране УСАИД-а), Еxит годишње генерише између 10 и 15 милиона евра у туристичку привреду Новог Сада, Војводине и Србије, а истраживања Владе Србије ово су и потврдила. Резултати овог истраживања, показали су да је Exit, током свог постојања, генерисао преко 100 милиона евра у српску економију, а да ће у наредних 10 година генерисати још најмање толико”, изјавио је овим поводом Душан Ковачевић, директор Exit фестивала.

 

Exit Village биће отворен за све власнике камперских наруквица од 7. до 14. јула, а цена седмодневног боравка по особи у претпродаји износи 2.990 дин, док ће на рецепцији кампа износити 3.500 дин . Sea Dance камп отворен је од 13. до 20. јула, док је цена седмодневне пропуснице по особи 30 у претпродаји, односно 35 евра на рецепцији кампа. Продаја појединачних пропусница за кампове, али и наручивање камперске опреме, која ће кампере да сачека на рецепцији, тренутно може да се обави путем сајта www.exittrip.org. На сајту званичне туристичке агенције Exita, продају се и бројни  други пакети који садрже смештај у кампу, превоз, као и друге смештајне опције, а цене аранжмана за право фестивалско летовање од 7. до 20. јула, на две пешчане плаже, почињу већ од 99 евра!

 

Поред гарантованог места у кампу, посетиоцима Exit i Sea Данце кампова, биће обезбеђени затворени тушеви са топлом водом, тоалети, лавабои, разноврсна понуда хране и пића, станица за пуњење електронских уређаја, док ће о њима бринути особље рецепције, стјуарти и волонтери. Купаћи костим, пешкир за плажу, наочаре за сунце и неки добар заштитни фактор – обавезни! Незаборавно фестивалско лето у камповима EXIT авантуре може да почне уз једно од најјачих програмских издања икад, а своје наступе досад су потврдили Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster и бројни други за укупно више од 1.000 уметника на 30 фестивалских бина од Петроварадина до Јаза!

 

 

Улазнице по старој цени само до 30. јуна!

Улазнице за Еxит коштаће 5.990, односно 6.990 динара за целу Exit Avanturu, још само до 30. јуна, после чега њихова следећа цена биће 6.990 за Exit, 5.990 динара за Sea Dance, односно само 7.990 динара за Exit и Sea Dance заједно! Од 30. јуна и цена дневних улазница за петак и суботу на Еxиту биће 2.990 динара. Улазнице се продају у књижарама Вулкан, ланцу Corner Схоп и још 50 благајни широм Србије и путем сајта www.gigstix.com.