Поводом 8. марта Међународног дана жена, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈКП “Градско зеленило“ Милош Егић посетили су раднице Расадника ЈКП “Градско зеленило“ и честитали им празник. Према речима градоначелника Вучевића то је симболичан начин да им се захвале на томе што озелењавају и улепшавају наш град.

– Захваљујемо се запосленима, пре свега женама, које спретним рукама воде рачуна о сваком детаљу, али ту су и оне жене које се баве пејзажном архитектуром и креирају зелене површине. Ово предузеће суочило се са бројним изазовима у претходном периоду, али су радом и залагањем, и уз подршку Града направили снажан искорак и “стали на ноге“. Град расте, па смо и проширили појас који одржава ЈКП “Градско зеленило“ и на приградска насеља, а пре свега у борби против амброзије и некултивисаних биљака – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такође истакао да предстоји реализација великих пројеката везаних за то градско предузеће, пре свега изградња савременијег и опремљенијег Расадника на новој локацији, али и инвестиција Града и Пoкрајине, вредна 70 милиона динара, која ће препородити Каменички парк.

– Захваљујући том пројекту Каменички парк биће једно од најлепших места у Новом Саду па ће привући још више посетилаца. Без обзира на све, и даље нас чека пуно посла у комуналном сектору како би предузећа унапредила пословање и пружила што квалитетније услуге Новосађанима – закључио је градоначелкник Милош Вучевић.

Нови Сад, 8. март 2017. године