Промоција Дино парка која је четири дана одушевљавала бројне посетиоце у центру града, завршена је у уторак. Дунавски парк и изложбу диносауруса је свакодневно посетило више хиљада малишана који су са посебним узбуђењем пратили забавни програм, уз незаобилазно фотографисање са репликама ових праисторијских створења. Дани викенда су протекли уз посебно осмишљен програм за децу, наступе хорова и дечијих оркестара, представе и друге забавне садржаје, док су преостала два дана била посвећена едукацији најмлађих.

Едукативни дани на промоцији Дино парка организовани су у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе, чији је шеф Одсека за природњачку збирку, Дарко Тимотић, одржао деци низ занимљивих предавања о диносаурусима и животу на Земљи док су они њом владали. Малишани из новосадских вртића и ученици основних школа су организовано посетили ову јединствену изложбу диносауруса и имали прилику да од стручњака сазнају многе занимљиве информације о тој теми.

Током четири дана трајања промоције, малишани су били изузетно мотивисани да учествују у свим сегментима, па су нацртали више од 4000 диносауруса који су били изложени у Дунавском парку, а многи су били део посебне акције у којој су награђене најбоље фотографије са диносаурусима.

Атрактивна поставка диносауруса успела је да заинтересује хиљаде Новосађана да је посете, одушевила децу и заинтригирала их да уче и сазнају нешто ново, а самим тим указала је на чињеницу да Новом Саду као савременом европском граду недостаје тематски забавно-едукативни садржај попут Дино парка.

Дино парк се отвара у марту наредне године, на локацији између СПЕНС-а и Булевара Цара Лазара и простираће се на површини од 1,7 хектара. Јединствену изложбу диносауруса чиниће 21 реплика од којих ће већина бити мултимедијална, а осим централне поставке диносауруса овај забавно-едукативни парк ће нудити друге садржаје: музеј диносауруса, играоницу, позорницу за представе, адреналин парк, ископавање фосила диносауруса, мини стрељану, ресторан, сувенирницу, биоскоп, отворену салетлу, мини ЗОО врт.