Нетачна је тврдња Градског одбора Демократске странке да је возило „Градског зеленила“ коришћено у страначкој кампањи Српске напредне странке уочи локалних избора у Оџацима.   Тачно је да је возило нашег предузећа јуче било у Оџацима неколико сати пре предизборног скупа СНС, али из сасвим другог разлога. Наиме, наше предузеће сарађује са СТР „Невен“ из Раткова (општина Оџаци) од које набављамо оквире за венце. Возач „Градског зеленила“  јуче је службеним комбијем ишао у Ратково по робу. На путу ка Раткову свратио је  Оџаке да једе, што нико не може, нити жели да му забрани. То што је јуче у том месту био одржан предизборни скуп СНС, са активностима „Градског зеленила“ нема никакве везе. Ми робу за наше малопродајне објекте морамо да набављамо, како бисмо несметано пословали.

ЈКП „Градско зеленило“ представницима медија стоји на располагању уколико желе да се увере у истинитост информација, тако да могу у било ком термину (радним данима од 7 до 15 часова)  да посете Управу нашег предузећа на првом спрату СПЕНС-а (ул. Сутјеска 2) , а ми ћемо им пружити потребну документацију на увид – путни налог, отпремнице, фактуре за робу итд.

Када је у питању податак о губицима „Градског зеленила“ које је изнео ГО ДС, подсећамо их да је управо током њихове владавине наше предузеће запало у толике дугове да ће требати дуго времена да се опорави и постави на здраве ноге. У свежем сећању нам је и неславан рекорд, који је направљен при крају њиховог руковођења „Градским зеленилом“, када је у једном дану (01.09.2012.) запослено 130 нових радника. О осталим темама овога пута нећемо, јер се њима баве надлежни државни органи.