Јавно комунално предузеће „Градског зеленило“ апелује на грађане да избегавају паркирање аутомобила у близини дрвећа. Такође, саветујемо грађанима да се не крећу у близини дрвећа, јер су гране отежале и лако се ломе због велике количине снега која је за последња 24 сата нападала. Од почетка падавина до данас у 13 часова наше екипе интервенисале су у више од 100 случајева. Комплетна Зимска служба нашег предузећа са свом расположивом механизацијом налази се на улицама. Сем чишћења снега и посипања соли на локацијама за које смо задужени, уклања се пало дрвеће и гране.

Радници  Јавног комуналног предузећа „Градско зеленило“ су по завршетку вегетационог периода орезали дрвеће на јавним површинама које се налазе у Програму редовног одржавања и уклонили стабла која су престарела, трула или болесна. Да тај посао није ваљано урађен, ситуација би била много тежа.

Овом приликом апелујемо и на власнике породичних кућа да у што већој мери отресу снег са крошњи дрвећа које се налази на њиховим поседима, пре свега због безбедности њих и њихове имовине.