Радници „Градског зеленила“ ових дана приводе крају садњу више од 100.000 једногодишњих и вишегодишњих садница у цветним гредицама широм града.Највише су заступљене бегоније, пиштике, винке и кадифе. Мушкатле ће красити канделабре, а када су у питању вишегодишње саднице за предстојеће лето, изабрани су звончићи, каранфил и лаванда.

 

У оквиру редовних активности на кошењу траве, данас су наше екипе у Футогу, сутра раде у Шангају, а у суботу 6. јуна, на реду је кошење траве у Ковиљу. Подсећамо да се приградска насеља од 2015. године налазе у Програму редовног одржавања зелених површина.

 

Од ове године „Градско зеленило“ настоји да оживи Каменички парк –  највећи и најстарији парк у Новом Саду. Наредни догађај планиран је за 12. и 13. јун, а ради се о Урбан бин фесту, који ће бити представљен на сутрашњој конференцији за новинаре у ТОНС-у.

Техничку подршку овој манифестацији пружиће ЈКП „Градско зеленило“. Данас наши радници косе травњаке и орезују суве гране, док је за сутра планирано прскање зелених површина против крпеља  у Каменичком парку.